اسکن بتن

اسکن بتن به وسیله ای گفته  می شود که توسط آن محل میلگرد و ضخامت پوشش بتنی یا کاور بتن روی میلگرد  با استفاده از روش های الکترومغناطیسی تخمین زده می شود. برخلاف بتن، میلگرد  داخل آن با امواج الکترومغناطیسی فرکانس پایین را با اعمال این امواج از سطح می توان محل میلگرد  را تشخیص داد. دو روش اصلی در دستگاه های تجاری  بکار می رود.

در روش اول آزمون از یک سیم پیچ محرک برای ایجاد شار مغناطیسی استفاده می شود. شار عبوری از بتن و شدت آن توسط یک سیم پیچ حساس اندازه گیری می شود. کل مدار توسط یک هسته فرومانیتیکی بسته می شود. بتن یک ماده هادی خوب شار مغناطیسی نیست و مقاومت بالایی دارد.

هنگامی که جستجوگر اسکنر به محلی در نزدیکی میلگرد  می رسد، سیم پیچ حساس شروع به نشان دادن یک شار مغناطیسی عبوری زیاد می کند  زیرا میلگرد  هادی خوبی است. شدت جریان اندازه گیری شده در سیم پیچ حساس به ضخامت کاور بتن  روی میلگرد  وابسته بوده و لذا با یک واسنجی مناسب می توان ضخامت کاور بتن در میدان قوی را تخمین زد.

اسکن بتن

اسکن بتن مسلح

در روش دوم که برای یافتن محل آرماتور بکار می رود، با جستجو از سطح بتن با یک سیم پیچ الکتریکی متصل به یک منبع جریان متناوب و یک نشانگر جریان بررسی صورت می پذیرد. هنگامی که کاوشگر دستگاه در سطحی بدون آرماتور در زیر حرکت می کند، نشانگر جریان شروع به نشان دادن کاهش در جریان نموده  و جریان کم شده تا به یک مقدار حداقل در زمانیکه کاوشگر درست در بالای آرماتور قرار می گیرد، برسد.

میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط سیم پیچ در آرماتور جریان های گردابی القایی ایجاد می کندکه این جریان ها به نوبه خود میدان مغناطیسی ثانویه بوجود می آورند. میدان ثانوی مغناطیسی جریانی برخلاف جریان اولیه ایجاد می کند که این دلیل کاهش جریان اولیه نشان داده شده توسط نشانگر در حالت وجود میلگرد  در بتن است.

اسکن بتن جهت آرماتور یابی و همچنین تعیین موقعیت جهت کاشت میلگرد و کاشت بولت در بتن مورد استفاده قرار میگیرد و از آن برای کم کردن آسیب به سطح بتن و همچنین آسیب چند سوراخی در بتن جلوگیری بعمل می آید.

امتیاز کلی
برای ارزیابی این پست امتیاز دهید!
[تعداد کل: 5 میانگین: 5]